Kore kültürüne hakimseniz muhtemelen bu yemeği daha önce duymuşsunuzdur. Pirinç unu , nişasta, acı Kore salçası kullanılan bu yemek için en gerekli malzeme pirinç unu. Pirinç ununu ülkemizde bulmak zor olduğundan pirinç ununu evde nasıl yapacağınızı kısaca özetledim.
Pirinç unu nasıl yapılır ?
- İstediğiniz kadar pirinci üzerindeki nişastası tamamen kaybolup suyu berraklaşana kadar güzelce yıkayın.
- yıkadığınız pirinçleri bir gece oyunca temiz bir havlu ile örterek bekletin.
- yaklaşık 8 saat suda bekleyen pirinçleri temiz bir bez yada bir süzgeç ile suyundan arındırın.
- mutfak öğütücü yada kahve öğütücü yardımıyla pirinçleri öğütün.
- yapımı tamamlanmış olan pirinç ununu dolapta saklayabilirsiniz.
Tteok yapımı için gerekli malzemeler
- 2 su bardağı pirinç unu
- 3/4 su bardağı su
- Tuz
- pirinç unun üzerine tuz ve suyu ekleyin .
- hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
- kabın üstüne streç film ile kapatın fakat küçük bir kısmını hava alması iççin açık bırakın
- mikrodalgada 800watt 2 dakika pişirin.
- Eğer evinizde mikrodalga yoksa fırında 200derecede 5 dakika bekletmek aynı sonucu verecektir. Eğer fırınınızda yoksa . Bir tencereyi ocağa alın . yarısını su ile doldurun . ve üzerini kaplayacak genişlikle bir süzgeç koyun fakat süzgeç suya değmesin. karışımınızı temiz bez serdiğiniz süzgecin üzerine boşaltın . ardından tencereni kapağını kapatın. karışım pişip katılaştığında bezden ayırıp bir baka alın . Fakat dikkatli olun eliniz yanmasın sıcak olabilir.
- bir tokmak yada temiz sert bir cisim ile hamuru dövün.
- ellerinizle rulo şekli verdiğiniz hamuru uzun orta kalınlıkta parçalara ayırın .
pirinç kekleri hazır! Kore yemeklerinde kullanabileceğiniz pirinç keklerini buzdolabı poşeti ile buzdolabının dondurucu kısmında saklayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder