Malzemeler ;
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 çay kaşığı tuz
Krep Yapılışı ?
- 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı suyu derin bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
- Üzerine unu ekleyerek çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Yağ yumurta ve tuzu ekleyerek son kez karıştırın.
- Pürüzsüz kıvamdaki krep hamurunun üzerini streç yardımıyla kapatıp 5 dakika dinlenmeye bırakın.
- Kızan tavaya dinlenen hamuru bir kepçe dökün .
- Tavayı çevirerek hamurun yayılmasına izin verin. kepçenizin arkası ile düzeltebilirsiniz.
- Krep göz göz olduktan sonra krepi bir tabağa alın.
- Hamur bitene kadar işleme devam edin.
- İçerisine fındık kreması sürerek yada şeker serperek servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder