KİMÇİ TARİFİ
Kimçi Kore'nin çok yaygın olan bir turşusudur . Kore'nin vazgeçilmez turşusu olan kimçinin yapımı ;
Malzemeler;
1 adet çin marulu
yarım su bardağı deniz tuzu
1 adet havuç
2 adet yeşil soğan
5 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 parça zencefil
1 adet elma
2 tatlı kaşığı esmer şeker
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 çay bardağı balık sosu
yarım su bardağı pul biber
1 adet cam kavanoz
1 çay bardağı su
Yapım aşaması ;
Çin marulunu uzunlamasına 4 parçaya bölün. Parçaların kök kısmına uzulamasına kesikler atın .Daha sonra marulları küçük parçalara bölüp suda iyice yıkayın. Süzgeç ile iyice süzdüğümüz marulların bir kısmını derin bir kaseye alıp deniz tuzu ile iyice harmanlayın. Tüm marullar ve deniz tuzu bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Marulları bir kez daha karıştırdıktan sonra bir saat boyunca suyunu salmasını bekleyin. Suyunu salmış marulları süzgece alarak 3-4 defa daha tuzunu atması için ovalayıp yıkayın .Sosun yapımı ;kuru soğanı, sarımsağı, zencefili ,balık sosunu ,şekeri, haşlanmış pirinci ve pul biberi blender da çekin. Yoğun kıvamlı bir sos olduğunda sosunuzu bir kenara alın .Havuçlarınızı rendeleyin, yeşil soğanlarınızı da ververine keserek doğrayın. Bu malzemeleri süzün. Süzülmüş olan yapraklarıyla iyice karıştırıp harmanlayın. Harmanladıktan sonra hazırladığımız sosu üzerine döküp iyice karıştırın. Malzemeleri hava almayan bir cam kase içerisine alın yaklaşık 7-8 saat oda sıcaklığında durduktan sonra 1 hafta boyunca buzdolabında bekletin. Bu süren sonunda iyice kıvama gelmiş olan kimçileri afiyet ile yiyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder